De Wever: "Wie goed cv heeft, vindt werk"

"Ik durf te zeggen dat vandaag in Vlaanderen iemand met een goed cv hoe dan ook werk vindt, uitzondering gemaakt voor vijftigplussers. Zeker als hij of zij drie jaar de tijd heeft gekregen om een job te zoeken." Die opmerkelijke uitspraak doet N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Ik zal eens een vraag stellen die in dit land taboe is. Er zijn in België een half miljoen werklozen. Hoeveel van die mensen zoeken echt een job, denkt u? Hoe komt het, denkt u, dat onze uitkeringen te laag zijn? Doordat we er één geven aan veel te veel mensen. Ook aan zij die het niet nodig hebben", stelt De Wever. De voorzitter wijst er voorts nog op dat in bijna alle andere landen de werkloosheidsuitkering beperkt is in de tijd.

"Heb ik nooit gezegd"

Intussen heeft De Wever in een reactie aan Belga zijn uitspraak ontkend. Hij zegt dat zijn discours over werkloosheid "heel ongenuanceerd" is weergegeven op de website van Het Laatste Nieuws. "Alleszins heb ik niet uitgehaald naar de werklozen en zeker niet gezegd dat die allemaal een job kunnen vinden als ze dat willen",