Kritiek op Homans na Di Rupo-cartoon

Liesbeth Homans, Vlaams lijsttrekker voor N-VA in Antwerpen, kreeg gisteren heel wat kritiek te verwerken op Twitter nadat ze een cartoon over Elio Di Rupo gepubliceerd had. Op de cartoon is de premier te zien in een roze boxershort en met vrouwelijke lippen. Homans verwijderde de tweet intussen van haar account.

De rechterhand van Bart De Wever publiceert tijdens deze campagne elke dag een verkiezingskalender op Twitter. Met deze dagelijkse cartoons speelt Homans in op actuele zaken in de campagne.

Afgelopen zondag publiceerde ze een cartoon die verwijst naar de Franstalige officieren over Vlaamse soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op de vlag die de officier draagt staat een karikatuur van premier Elio Di Rupo afgebeeld. Daarop draagt hij enkel een roze boxershort en een strikje. Bovendien heeft Di Rupo erg vrouwelijke lippen op de cartoon.

 

De cartoon werd door heel wat mensen op Twitter omschreven als homofoob. De reacties waren zo talrijk en fel, dat Homans uiteindelijk besloot de tweet te verwijderen.  Homans sprak van “selectieve verontwaardiging” en raadde de mensen aan “ook eens de cartoons die over mij gaan” te bekijken.