Verdachte Nijvel was chauffeur van bende

Jean-Marie T., de man die vorige week maandag werd opgepakt voor zijn mogelijke rol bij de Bende van Nijvel, was bij bepaalde overvallen de chauffeur. Dat weet Het Nieuwsblad van bepaalde anonieme bronnen. De man beweert ook dat hij met de andere leden vaak afsprak op café.

De 68-jarige Brusselaar werd vorige week opgepakt nadat het gerecht had vernomen dat hij aan een vriend in het Franse Montpellier had verteld dat hij lid was geweest bij De Bende Van Nijvel. De man uit Montpellier bevestigde dat aan de politie, die hem drie weken geleden ondervroegen.

Hij zei ook aan de speurders dat de man had verteld dat hij de chauffeur was en dat hij geregeld met de andere bendeleden afsprak in een café in Elsene en Etterbeek.

De advocaat van de verdachte bevestigde dit weekend al in VTM NIEUWS dat zijn cliënt heeft verteld dat hij een bendelid was. “Maar hij heeft dat gedaan om op te scheppen, niet omdat hij ook echt bij de Bende van Nijvel was.” Maar de man weet zodanig veel details dat de speurders moeilijk kunnen geloven dat hij er niets mee te maken heeft.