40.000 mensen lopen 20 km door Brussel

Vanochtend is in Brussel de 35ste editie van de ’20 km door Brussel’ doorgegaan. Aan deze feesteditie nam een recordaantal van 40.000 lopers deel. De burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, gaf om 10 uur het startsein in het Jubelpark. De handbikers startten een kwartier eerder aan hun 20 kilometer.

De lopers kwamen van heinde en verre om aan het evenement deel te nemen: er schreven sportievelingen uit maar liefst 122 landen in, waaronder mensen uit China, Australië, Kazachstan, Japan, Kameroen, Nieuw-Zeeland, Argentinië of Kirgizië.

59 deelnemers hebben de ‘20km door Brussel’ voor de 35ste keer afgelegd. Zij hebben dus geen enkele editie gemist. Daarom liepen ze met een gepersonaliseerd t-shirt dat ze van de organisatoren kregen.

De opvallendste deelnemer was echter Koning Filip. Vooraf was het onduidelijk of hij zou deelnemen of niet, maar vanochtend verscheen Filip plots aan de start van de wedstrijd. Koningin Mathilde was ook in zijn gezelschap, maar zij liep niet mee. Voor Filip is het zijn tweede deelname, maar zijn eerste als koning;