Aanhouding in zaak Bende van Nijvel

Net geen dertig jaar na hun gruwelijke overval op de Delhaize in Aalst, is er voor het eerst iemand aangehouden in het dossier van de Bende van Nijvel. Het gaat om een man van 68. 

De man had in een Frans café iemand in vertrouwen genomen, en die is met die informatie naar het gerecht gestapt. Maandag is de man dan in Brussel aangehouden. Hij verscheen vanmorgen voor de raadkamer in Charleroi, die zijn aanhouding heeft bevestigd.

De zestiger stond al bekend bij het gerecht voor ernstige andere feiten. In 1997 werd hij ook herkend op een robotfoto, maar dat onderzoek leverde toen niets op.

Volgens gerechtelijke informatie zou hij betrokken zijn geweest bij de tweede vlaag van overvallen in 1985. Daarbij horen ook de overvallen op drie verschillende Delhaize-supermarkten, waarbij samen zestien doden vielen. De gruwelijkste overval in de Delhaize in Aalst, was ook het meteen het laatste bekende feit van de bende.

De Bende van Nijvel maakte tussen 1982 en 1985 samen 28 doden. De gruwelijke overval in de Delhaize in Aalst, waarbij acht doden vielen, was meteen hun gruwelijkste en laatste feit. Volgend jaar zouden de feiten zijn verjaard.