15 jaar voor dood zwangere vriendin

Het Gentse hof van assisen heeft de 34-jarige Hedi Ben Mabrouk veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn 29-jarige zwangere vriendin Patricia Logé in 2011 in Gent. Het hof en de jury hadden twee uur nodig om tot de beslissing over de strafmaat te komen.

Het openbaar ministerie had 25 jaar celstraf gevorderd, maar volgens de verdediging waren er verschillende verzachtende omstandigheden. Het hof en de jury verwezen bij het bepalen van de strafmaat naar "de precaire verblijfstatus en de marginale leefomstandigheden" van de Tunesiër Ben Mabrouk, die illegaal in ons land verblijft.

"Vanaf jeugdige leeftijd heeft hij rondgezworven in Europa waardoor zijn normbewustzijn is vervaagd", motiveerde het hof van assisen.  Het hof en de jury benadrukten dat Patricia Logé zes maanden zwanger was en wezen op het "extreme gebrek aan respect (van Ben Mabrouk, nvdr.) voor andermans fysieke integriteit door het slachtoffer uit het raam te duwen, te meer omdat hij de vader was van het kind".