Kranten nemen afscheid van Dehaene

Na het plotse overlijden van Jean-Luc Dehaene gisteren staan alle krantenkoppen vanochtend in het teken van het overlijden van de oud-premier.

Het Laatste Nieuws zet “Kwajongen tot zijn 73” op zijn voorpagina, met een uitspraak van Dehaene bij: “Ik denk niet dat ik aan iemand excuses verschuldigd ben.”

Ook De Morgen opent met een quote van Dehaene: “Vroeger zou ik gezegd hebben dat ik liefst onverwachts wil sterven. Nu niet meer.” Terwijl zowel De Standaard, Gazet van Antwerpen als Het Nieuwsblad het beeld voor zich laten spreken. Een grote foto van de Dehaene met geboortejaar en sterfjaar. Het Belang van Limburg tenslotte titelt “Afscheid van politieke reus”, verwijzend naar de grote politieke verwezenlijkingen van Dehaene.

Ook in Wallonië wordt afscheid genomen van de oud-premier. La Libre Belgique neemt afscheid met "Geen commentaar. 1940-2014". De krant verwijst daarmee naar één van de bekendste uitspraken van Dehaene. L'Avenir opent dan weer met zijn bijnaam: "België heeft zijn loodgieter verloren".