Bart De Wever: "Veel geleerd van Dehaene"

Bart De Wever onthoudt vooral de cruciale rol die Dehaene gespeeld heeft in de federalisering van het land. In een reactie op de website van N-VA zegt De Wever veel geleerd te hebben van Dehaene. “Het was iemand met een onvoorstelbaar politiek inzicht.”

De integrale reactie van De Wever:

 “Dehaene was een joviale en sociaalbewogen man, met een groot hart en een onvoorstelbaar politiek inzicht. Ik heb nauw met hem samengewerkt in de periode van het kartel CD&V/N-VA. Dat was als jonge politicus een stevige leerschool, waar ik veel uit geput heb.”

De Wever prijst de cruciale rol die Dehaene heeft gespeeld in de federalisering van het land. “Hij nam in crisistijden een aantal zeer moedige en gedurfde beslissingen. Zijn beleid was doorslaggevend om ons land in de jaren negentig economisch terug op orde te brengen en ons in de euro te loodsen. Ook daarvoor zal hij altijd herinnerd blijven.”

“Jean-Luc Dehaene is veel te vroeg en veel te jong van ons heen gegaan”, betreurt de N-VA-voorzitter. “Onze gedachten gaan nu uit naar zijn vrouw Celie, zijn kinderen en zijn kleinkinderen. Ik betuig hen namens mijzelf en de gehele N-VA mijn medeleven en wens hen enorm veel sterkte in deze moeilijke tijd.