Jean-Luc Dehaene is overleden

Oud-premier Jean-Luc Dehaene is overleden. Het oud-boegbeeld van de CVP/CD&V overleed in Frankrijk aan de gevolgen van een val. Hij was er op vakantie met echtgenote Celie en enkele vrienden. Jean-Luc Dehaene werd 73.

In een persbericht meldt CD&V-voorzitter Wouter Beke het volgende: "Met ongeloof heeft CD&V vandaag het overlijden van voormalig eerste minister en christendemocratisch boegbeeld Jean-Luc Dehaene vernomen. Dehaene was op vakantie in Frankrijk met zijn echtgenote en vrienden. Ten gevolge van een val is hij daar overleden."

Dehaene was met zijn vrouw en een ander echtpaar op vakantie in Bretagne. Hij zou er de fabriek van koekjesfabrikant Lotus Bakeries in Briec bezoeken. Net voor het fabrieksbezoek begon, is hij onwel geworden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later is overleden.

"Wij bieden de familie onze diepste blijken van medeleven aan", schrijft Beke nog. "De familie vraagt ook expliciet om op dit ogenblik die grote schok in alle rust te kunnen verwerken, en mogelijke vragen via de partij te laten verlopen."

Bekijk hier zijn laatste interview voor VTM NIEUWS: