Doffe ellende op Brusselse ring

Het was vanmiddag doffe verkeersellende op de ring rond Brussel. Na verschillende ongevallen was ter hoogte van Kraainem zowel de Buitenring als de Binnenring een tijdlang afgesloten.

De problemen begonnen met een ongeluk in de staart van een kijkfile op de Brusselse Buitenring. Vier vrachtwagens en een bus van het ministerie van Defensie waren daarbij betrokken. Er vielen acht gewonden. Zes zaten in de bus en raakten lichtgewond. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten zwaargewond.

In de nieuwe file die ontstond door dat ongeval, is een vrachtwagen waterstofperoxide gaan lekken. De brandweer moest een veiligheidsperimeter aanleggen en sloot de hele ring af. Ook de E40 werd voor korte tijd afgesloten en het vliegverkeer kreeg de boodschap de zone te mijden.

De brandweerdiensten van Zaventem en Brussel onderzochten de vrachtwagen in gaspakken en slaagden er in het lek te stabiliseren, waarna de Binnenring opnieuw werd opengesteld voor het verkeer. Op de Buitenring is het wegdek schoongemaakt en de tankwagen is weggereden naar een terrein in Zaventem.