Roemeen inferno E17 moet voor rechter

De Roemeense vrachtwagenbestuurder die gisteren het dodelijke ongeval op de E17 in het Gentse Zwijnaarde veroorzaakte, wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket, dat zijn aanhouding vraagt.

Het ongeval gebeurde in de staart van een file, en zou zijn veroorzaakt door een onoplettendheid van de 39-jarige Roemeen. Die reed met zijn vrachtwagen in op een busje met daaraan een caravan. In het busje zaten twee Nederlanders, zij zijn allebei gestorven.

Het busje werd tegen een voorliggende vrachtwagen gekatapulteerd en vloog in brand, net zoals de stuurcabine van de vrachtwagen. “De chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen zegt dat hij plots een lichte vrachtwagen voor hem zag remmen. Hij heeft niet meer kunnen remmen en remde pas toen de aanrijding al gebeurd was. Het gaat om een zeer zware onoplettendheid”, klinkt het bij het parket.

De aanhouding moet ervoor zorgen dat de man zich niet aan het gerecht kan onttrekken, aangezien hij geen vaste verblijfplaats of woonplaats in ons land heeft.