E17: Slachtoffers zijn Nederlanders

De twee dodelijke slachtoffers van het ongeval woensdag op de E17 in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde, zijn een 52-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Nederland. Dat meldt het Gentse parket. De bestuurder van de vrachtwagen die het ongeval veroorzaakte, een 39-jarige Roemeen, is opgepakt.

Het ongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Zwijnaarde. Er waren drie vrachtwagens en een personenwagen, een Volkswagen busje, bij betrokken. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een zware onoplettendheid van een vrachtwagenbestuurder die inreed op het busje. Het busje en de twee andere vrachtwagens reden zeer traag of stonden bijna stil door een file als gevolg van werken in Gentbrugge, zegt het parket.

Het busje werd tegen een voorliggende vrachtwagen gekatapulteerd en vloog in brand, net als de stuurcabine van de vrachtwagen. Het Nederlandse koppel in het busje kwam om het leven. De woonplaats van de slachtoffers is niet bekend. De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen raakte lichtgewond. Hij werd gearresteerd omwille van de ernst van het ongeval en het feit dat een zware onoplettendheid mogelijk aan de basis ervan ligt.

Hij wordt ondervraagd en het onderzoek moet uitwijzen of de man te snel reed en de rij- en rusttijden respecteerde. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat de man gedronken had. Het gerecht liet alle betrokken voertuigen in beslag nemen.