18 kinderen bevangen door chemische stof

Achttien leerlingen van de basisschool Les Griottes in de Koninklijke Sinte-Mariastraat in Schaarbeek zijn bedwelmd geraakt door een nog onbekend chemisch product. Het medisch plan werd afgekondigd, zegt Pierre Meys, woordvoerder van de brandweer van Brussel.

Volgens de brandweer werd door onvoorzichtigheid of onachtzaamheid een traansgasachtig product verspreid. "Rond 10.30u klaagden leerlingen tijdens een chemieles over irritatie aan de keel. Een halfuur later moesten ze braken en begonnen ze de effecten te voelen van een chemisch product, waaraan ze waren blootgesteld. Ze zijn dan naar een medische dienst gebracht nabij de school, waar ze geholpen werden door een medisch urgentieteam dat hen zuurstof toediende. Een tiental leerlingen heeft de dienst al verlaten", zo verklaarde de burgemeester."

Uit voorzorg zijn de 700 leerlingen van basisschool Les Griottes naar een plaats gebracht nabij het schoolgebouw. Ze zijn dan naar een van de vestigingen van de school in de Verwéestraat gebracht. De school blijft gesloten tot dinsdag.