Wie staat er echt op verkiezingsaffiches?

“Ik ben 55 en ontslagen. Ik wil werken, maar niemand wil me aannemen. Volgens N-VA moet ik nu mijn huis verkopen en dan huur betalen van mijn leefloon?” Met die tekst zette CD&V afgelopen weekend frontaal de aanval in op N-VA. De vrouw die symbool staat op de affiche, blijkt echter niet te zijn wie de tekst doet vermoeden. Eerder was de vrouw namelijk niet alleen werkloos, maar ook het  slachtoffer van vier mislukte rugoperaties en had ze op de koop toe last van een blaasontsteking tijdens de menopauze. Een verklaring? CD&V haalde de afbeelding uit de algemene fotodatabank Shutterstock en werd al voor een waslijst aan internationale reclamecampagnes gebruikt. Wat opzoekingswerkt toont aan dat ook de andere partijen zulke foto’s gebruiken.

Vier keer werd de vrouw in kwestie al aan haar rug geopereerd en maar liefst evenveel keer mislukte de ingreep. Gelukkig voor haar (en CD&V) kwam ze er dankzij de therapie van het Maine Spine & Nerve Institute sterker uit dan ooit tevoren. In die advertentie blijkt de vrouw van CD&V overigens ‘Jeanne Reagan uit Gorham in de VS’ te zijn.

Maar Jeanne is niet alleen in de VS (en in België) actief. In Rusland blijkt Jeanne last te hebben van een blaasontsteking door haar menopauze.

Terwijl ze in Chili het uithangbord is van FitoFlavona, dat meerdere geneesmiddelen op de markt brengt.

Nog in Zuid-Amerika is ze het gezicht van Phytomais Saude, dat capsules Omega 3 verkoopt.

Mocht er toch nog iets misgaan met Jeanne, kan ze opnieuw in de Verenigde Staten rekenen op de diensten van Social Care Alba.

Haar glanzende huid zal ze (in tegenstelling tot haar Belgische huis) nooit verliezen. En wel dankzij de crèmes van Skin Clinical. Zelfs als diabeteslijder.

En mocht u denken dat al deze verzorgingsmiddelen er voor zorgen dat er weinig overblijft van Jeanne haar (leef)loon, dan is er het gezondheidsplan van Populytics om het financiële luik in goede banen te leiden.

Niet alleen een campagnebeeld van CD&V blijkt in de Verenigde Staten op te duiken. Ook een afbeelding die N-VA op zijn website gebruikt, vinden we terug in de Amerikaanse medische sector.

Zo gebruikt een ziekenhuis uit Californië dezelfde foto in één van z'n rapporten.