Wathelet: "Ik heb niet gelogen"

Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet heeft in de Waalse krant Le Soir gereageerd op de commotie rond zijn spreidingsplan voor de vluchten op Zaventem. Dat plan zorgde voor veel kritiek vanuit Vlaamse hoek. Bovendien kreeg Wathelet het verwijt dat zijn spreidingsplan het regeerakkoord van 2010 niet respecteert. “Maar”, zegt Wathelet in de krant. “Ik heb niet gelogen.”

Uit een studie van de ULB moest blijken dat het spreidingsplan van Wathelet niet aan de voorwaarden van het regeerakkoord voldoet. Dat spreidingsplan oogstte bij alle Vlaamse partijen dan ook veel kritiek. De Vlaamse regering riep bovendien een belangenconflict in.

Wathelet zelf ontkent dat het plan het regeerakkoord niet respecteert. Met het plan stuurde Wathelet meer vliegtuigen over de Vlaamse rand, waardoor er boven Brussel zelf minder geluidsoverlast moet komen.

Bovendien waarschuwt de staatssecretaris de Vlaamse partijen. Indien zij niet akkoord gaan met minder geluidsoverlast voor de Brusselaars, zou de activiteit op Zaventem wel eens kunnen afnemen.