Passagier: "Controle met speurhonden"

Passagiers die aan boord zaten van het vliegtuig van Brussels Airlines dat vanochtend een groot alarm veroorzaakte op de luchthaven van Zaventem hebben het over zeer strenge controles. Er was vanochtend sprake van dat er een vliegtuig uit Kameroen met explosieven op weg was naar de luchthaven, maar het bleek om een vals alarm te gaan.

De passagiers op het vliegtuig werden in Brussel zeer streng gecontroleerd, zegt één van hen aan VTM NIEUWS. "Bij aankomst hier in Brussel was er zeer strikte controle met politieagenten en speurhonden. Alle bagage moest aan de kant en ook de paspoortcontrole was zeer streng. Er werd van iedereen een foto genomen."

Oorzaak van het alarm was een incident op de luchthaven van Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen, vanmorgen vroeg. In een toestel van Brussels Airlines dat op het punt stond om naar ons land te vertrekken, hebben de Kameroenese veiligheidsdiensten enkele verdachte passagiers opgepakt. Ze droegen mogelijk explosieven bij zich. De politie heeft hen van de vlucht gehaald, die daarna gewoon is kunnen vertrekken.