Adviseur Albert nog altijd aan de slag

Vincent Pardoen, de adviseur van koning Albert die onlangs ontslagen werd door koning Filip, is nog steeds raadgever van koning Albert en koningin Paola. Dat schrijven De Standaard en Le Soir. 

Begin april werd Pardoen ontslagen omdat hij een brief verstuurde waarin Paola vertelde dat ze zich zorgen maakte over haar zoon prins Laurent. Die lag op dat moment in een coma door een zware longontsteking. Dat soort communicatie verloopt normaal via het Hof, maar Pardoen stuurde de brief toch de wereld in. Koning Filip ontsloeg hem meteen. 

Nu blijkt dus dat Pardoen nog steeds actief is als raadgever van koning Albert. Hij stond jarenlang aan het hoofd van de hofhouding van Albert. Volgens Le Soir toont de situatie de gespannen verhouding tussen de twee koningen aan. Albert en Paola tonen nu openlijk hun afkeuring voor de beslissing van hun zoon Filip. Ze konden zich niet verzoenen met het nieuwe hoofd van het Hof, Peter Degraer. 

De woordvoerder van het Paleis laat aan Le Soir weten dat het om een privézaak gaat. Ze zouden daar niet op de hoogte zijn van Pardoen zijn opdrachten en verklaren dat Peter Degraer het echte hoofd van Alberts hofhouding is.