Update: bomalarm Brussel opgeheven

In het Brusselse justitiepaleis, op de Grote Markt en in het winkelcentrum City 2 werd vanmiddag een tijdlang een bomalarm afgekondigd. Rond 14 uur werd het weer opgeheven. Alle gerechtsgebouwen in de omgeving zijn doorzocht en daarbij zijn geen verdachte pakketten gevonden. Rond de Grote Markt en in het winkelcentrum City 2 houdt de Brusselse politie wel nog een zoekactie, maar ook daar werd tot nog toe niets verdachts gevonden.

Rond de middag kwam op de telefooncentrale van het justitiepaleis een telefoontje binnen van een man. Die meldde dat er drie bommen geplaatst waren op drie verschillende locaties: de Grote Markt in Brussel, het winkelcentrum City 2 en het Brussels justitiepaleis. Dat meldde de Brusselse politie aan VTM NIEUWS.  

Volgens de politie wordt er niemand geëvacueerd. De politie zocht wel naar verdachte pakketten en als zij iets zouden vinden, zouden extra diensten worden opgeroepen. 

Het bomalarm heeft ook zijn gevolgen voor het metroverkeer. De metrolijnen 2 en 6 liggen stillen tussen Kunst-Wet en Elisabeth, en de tramlijnen 3,4 en 51 zijn onderbroken tussen de stations Anneessens en het Noordstation. Dat heeft de MIVB op Twitter laten weten. De trams 25 en 55 zijn beperkt tot het Noordstation.