"Zonder liberalen kinderen ontvoerd"

Didier Reynders heeft vanochtend op de radio een opmerkelijke uitspraak gedaan tijdens zijn pleidooi voor liberale regeringsdeelname. “Zonder de liberalen worden er kinderen ontvoerd en krijg je allerlei schandalen”, zo zei hij bij RTBF.

Tijdens een debat met premier Elio De Rupo (PS) deed MR-kopman Didier Reynders  de opmerkelijke uithaal. Hij verwees op het einde van het debat naar de jaren ’80 en ’90, toen er geen liberalen deel uitmaakten van de regering. “In die periode hadden we de ontvoeringen van kinderen en affaires als de dioxinecrisis. Nadien moesten de liberalen de puinhopen opruimen.”

"Onwaardig en de schaamte voorbij"

De uitspraken van Reynders werden meteen op veel kritiek onthaald. Zo noemde Wouter Beke de uitspraken “onwaardig en de schaamte voorbij. Je voert geen campagne op kap van overleden kinderen”, zo zei de voorzitter van CD&V. Ook PS-voorzitter Magnette reageerde op Twitter. Voor hem zijn de uitspraken van Reynders een democraat onwaardig.

Gwendolyn Rutten, voorzitster van de Vlaamse liberalen, zei op Twitter: "De uitspraken van Reynders vanmorgen zijn ongepast. Ook campagne voeren, doe je met respect."

Reactie Reynders

Didier Reynders reageerde op Twitter ook zelf op alle commotie. "Ik vernoemde de politie-oorlog, net als ik de dioxinecrisis vernoemde om een gebrek aan serieuze controle op de voedselketen aan te kaarten", zo antwoordde Reynders op Magnette.