4 rouwregisters voor burgemeester Damme

Naar aanleiding van het overlijden van burgemeester Dirk Bisschop (59) zullen vrijdagnamiddag op vier plaatsen in Damme rouwregisters geopend worden. Dat meldt de West-Vlaamse stad. De burgemeester van Damme kwam donderdagavond om het leven bij een verkeersongeval.

Het fatale ongeval gebeurde rond 20 uur in de Weststraat in deelgemeente Vivenkapelle. Dirk Bisschop verloor om nog onbekende redenen de controle over het stuur en kwam met zijn wagen in de gracht terecht. Ook zijn partner liet het leven bij het ongeluk.

Het personeel van de stad Damme werd vrijdagochtend geïnformeerd over de tragische gebeurtenissen van donderdagavond. Om hen toe te laten de klap enigszins te verwerken, blijven de loketten tot minstens 11 uur gesloten. Het personeel wordt ook bijgestaan door de dienst slachtofferbejegening.

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor het openen van vier rouwregisters. Die zullen vrijdagnamiddag geplaatst worden in het administratief centrum van de stad Damme, in de bibliotheek, bij Toerisme Damme en in het gemeentehuis van Sijsele.

De taken van Dirk Bisschop worden voorlopig waargenomen door eerste schepen Joachim Coens.