Burgemeester Damme sterft in ongeval

Dirk Bisschop (CD&V), de burgemeester van het West-Vlaamse Damme is bij een zwaar verkeersongeval in Moerkerke om het leven gekomen. Hij belandde met zijn Porsche in een gracht. Ook zijn vriendin overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde iets voor 20u in de Weststraat in Vivenkapelle, een deelgemeente van Damme. De burgemeester verloor om een nog onbekende reden de controle over het stuur en belandde in een gracht. Voor hem kwam alle hulp te laat. Zijn vriendin kon nog worden gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

Dirk Bisschop was sinds 2001 burgemeester van Damme. "De stad herinnert Dirk Bisschop als een burgemeester die zeer geliefd was en dicht bij zijn bevolking stond", klinkt het in een persbericht. Het stadsbestuur betuigt zijn medeleven aan de getroffen families.

In 2005 werd hij veroordeeld voor een dodelijk verkeersongeval op het grondgebied van Damme, in de Pompestraat. De politierechter oordeelde dat de signalisatie op het kruispunt onveilig was en achtte de burgemeester daar mee verantwoordelijk voor. Bisschop werd in 2008 in beroep vrijgesproken. Niet lang daarna liet hij de maximumsnelheid op alle gewestwegen in Damme verlagen van 90 kilometer per uur tot 70 kilometer per uur.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stelt een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.