Burgemeester voor aanranding bestraft

De burgemeester van Knesselare, Fredy Tanghe, is door de Gentse correctionele rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel. Hij wordt beschuldigd van aanranding van drie volwassen mannen. De rechtbank zet Tanghe ook vijf jaar uit zijn burgerrechten. De burgemeester gaat wellicht in beroep, waardoor hij zijn functie voorlopig kan blijven uitoefenen.

3 klachten

Een man van 30 uit Herselt beschuldigde de burgemeester van handtastelijkheden na een kroegentocht in Knesselare. Nog voor de zaak voor de rechtbank kwam, werden er twee nieuwe klachten ingediend van mannen die beweerden dat de burgemeester hen had betast aan de geslachtsdelen.

Tanghe ontkent de beschuldigingen, maar de correctionele rechtbank gelooft de verklaringen van de slachtoffers. Ze vertellen een gelijklopend verhaal. "De beklaagde blijkt te worstelen met zijn seksuele identiteit. Wanneer hij gedronken heeft, blijkt hij zichzelf niet onder controle te hebben en zoekt hij seksuele toenadering tot andere mannen en dringt hij zichzelf op", oordeelde de rechtbankvoorzitter.

Uitstel

De burgemeester krijgt de twaalf maanden cel volledig met uitstel, omdat hij een blanco strafblad heeft.