Regen zorgt voor zware ochtendspits

 

Vanmorgen stond er 370 kilometer file, meteen de langste file van het jaar. Het was een vreselijke ochtendspits, door de regen en de ongevallen in de regen. Maar ook doordat ze op verschillende plaatsen aan het werken zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat we vanmorgen tot een uur langer in de file hebben gestaan. Rond 8 uur stond er 235 kilometer file op de Vlaamse wegen. Dat tweette Hajo Beeckman, de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. 

 

"Het is al weer een tijdje geleden dat we nog een regenspits hadden", zegt Beeckman. "Als het regent moet je rekenen dat de wachttijden 50 procent langer zijn. Bovendien is de ochtendspits op dinsdag sowieso redelijk zwaar." Volgens Beeckman zal de ochtendspits zeker tot 10.30 uur duren.

Rond Gent staan er onder meer files aan de werken op de E17 in Gentbrugge en de E40 in Drongen richting Brussel. Daar moeten bestuurders rekening houden met wachttijden van een uur. In de Kennedytunnel richting Antwerpen waren door een ongeval twee rijstroken versperd, waardoor het op de E17 vanuit het Waasland zeker een uur aanschuiven is. Door een ongeval in Wommelgem, dat ondertussen is afgehandeld, was het op de E313 vanuit de Kempen naar Antwerpen om 07.00 uur al een uur filerijden.

Ook in en rond Brussel verloopt het verkeer erg moeizaam. Door een defecte vrachtwagen, die ondertussen weggetakeld is, moeten automobilisten op de binnenring anderhalf uur aanschuiven. Op de E19 van Antwerpen naar Brussel is in Vilvoorde de linkerrijstrook versperd, waardoor automobilisten moeten aanschuiven van voor Mechelen en moeten rekenen op wachttijden van een uur.