Giel keert (even) terug naar België

Monnik Giel komt begin juni terug naar ons land. De jonge boeddhist uit Sint-Laureins wil van 6 tot 8 juni een unieke tentoonstelling over boeddhistische relieken in Gent bezoeken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Unieke kans

Lobsang Nyima, zoals Giel nu heet, zakt samen met zijn leraar af naar Gent. Een week later keert die leraar terug naar Tibet, maar het is nog niet duidelijk of  Giel dan ook terugkeert. "Dat zullen we nog moeten afspreken met zijn school", zegt Giels mama Sabine Foubert aan de krant. "Hij mist dan wel enkele lessen, maar dit is een kans die hij nooit mocht laten liggen. De tentoonstelling reist al jaren de wereld rond, maar nog nooit waren er zoveel relieken van al die boeddhistische meesters samengebracht. Later zullen die verhuizen naar het hart van een groot Boeddhabeeld dat momenteel nog gemaakt wordt."

Primus
Ondertussen stelt de jonge monnik het erg goed in zijn nieuwe thuis. "Hij is de primus van de klas en krijgt de taal ook al goed onder de knie. Dat maakt me erg gelukkig en compenseert wel wat het gemis. Maar ik mis toch wel zijn knuffels." De expo over de relieken vindt plaats in de Gentse Club Van Eyck.