Cornu wil extra parking in Leuven

Aan het station van Leuven komt er een pendelparking met plaats voor 1.500 wagens, die later nog kan worden uitgebreid tot 2.500. Dat heeft NMBS-topman Jo Cornu aangekondigd tijdens de inhuldiging van het gerenoveerde Leuvens stationsgebouw. Naast de parkeerplaatsen worden dit najaar zowel aan de voor- als achterzijde van het station nog eens 1.600 fietsenrekken geplaatst.

De NMBS renoveerde het Leuvense stationsgebouw zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat zoals het in 1879 de deuren opende. Zo werd het vals plafond verwijderd en kwam het prachtige stukwerk dat al die tijd verborgen zat weer tevoorschijn. De loketten kregen opnieuw hun originele plaats in de centrale inkomhal.

Volgens Cornu worden er nog dit jaar in het station enkele flexibele werkplekken verhuurd waar klanten kunnen werken of een meeting plannen. "Dit project past perfect binnen ons beleid om onze stations verder uit te bouwen tot plaatsen waar je tijd kunt winnen doordat je er allerhande diensten samen vindt. In dit kader past ook ons project om Wifi aan te bieden in 145 stations."