Botte brief voor slachtoffer Buizingen

Een vrouw die zwaargewond raakte bij de treinramp in Buizingen in 2010, heeft op een botte manier te horen gekregen dat ze niet naar informatie moet vragen. Dat schrijft De Standaard.

De vrouw had het parket een update gevraagd over het onderzoek, dat nu al vier jaar loopt. Een brief met een geërgerde ondertoon is al wat ze terugkreeg:

‘In antwoord op uw vraag laat ik u weten dat de zaak in vooronderzoek is. Het is volstrekt onnodig om herinneringen toe te zenden. Van zodra een andere beslissing in de zaak zal worden genomen, zal ik u hierover onmiddellijk inlichten.’

‘Indien u gedurende zes maanden geen verder bericht ontvangen hebt, is het u toegelaten om toch nog een herinnering te sturen. Gelieve in dit geval duidelijk de melding ‘‘herinnering’’ en zeker en vast ons systeemnummer op uw aanvraag te vermelden!’

Hans Rieder, de advocaat van de vrouw, vindt de brief een schande. Volgens hem wachten de slachtoffers al lang op meer informatie en met deze brief zakt de moed hen in de schoenen.