Prins Laurent: "heb ouders niet nodig"

Prins Laurent heeft voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname gereageerd in de pers. Een journalist van de kranten van Sudpresse kon een gesprek voeren met de prins, onder andere over het zeer late bezoek van zijn ouders tijdens de ziekenhuisopname. De prins reageerde duidelijk: “Op mijn vijftigste heb ik mijn ouders niet meer nodig.”

Laurent weigert sinds de troonwisseling nog met de pers te praten, maar maakte daar nu toch een uitzondering op. In het interview geeft hij aan dat hij zijn verplichtingen beperkt tot een minimum, omdat hij nog te zwak is. Hoelang zijn revalidatie nog zal duren, weet hij niet, maar “het zal zeer langzaam verlopen.”

Over de ziekenhuisopname zelf ging het minder, wel over het late bezoek van zijn ouders, die pas na twee weken langs kwamen. Wat de prins daar van vond? “Zou u op uw vijftigste uw ouders nog nodig hebben?” Ook niet in zijn situatie? “Ik heb mijn ouders niet meer nodig op mijn vijftigste”, klinkt het kordaat.

Laurent lag drie weken in het ziekenhuis met een longontsteking en werd zelfs in een kunstmatig coma gehouden. Al snel doken er verhalen over een depressie en zelfs een zelfmoordpoging op. “Die verhalen heb ik niet gehoord, ik lag in coma.”