Moordverdachte vandaag toch vrij

David B., de moordverdachte die kon vrijkomen door een procedurefout, mag vandaag dan toch de cel verlaten.  Dat is beslist door de onderzoeksrechter en heeft VTM NIEUWS vernomen. Hij zou tussen 18 uur en 19 uur worden vrijgelaten. Het is onwettig om hem nog langer vast te houden. 

Eerder vandaag had de onderzoeksrechter in Antwerpen beslist dat David B. voorlopig langer in de cel moest blijven. Het gerecht verdenkt hem van de moord op een man (45) uit Mortsel. Die werd vorig jaar dood teruggevonden in een appartementsgebouw in de Antwerpse buurt het Kiel.

'Creatieve oplossing'

Gisteren raakte bekend dat de man kon vrijkomen door de procedurefout, maar dat kon het parket verhinderen door hem op te pakken in een zaak van een diefstal van twee jaar geleden. Hij zou toen met valse sleutels een woning zijn binnengedrongen. Voor dat misdrijf moest hij nu opnieuw verhoord worden, maar volgens zijn advocaat was dat "een creatieve oplossing om zijn cliënt alsnog in de gevangenis te houden." Hij lijkt nu gelijk te krijgen. 

Bekijk ook: