Video: Jongen (11) bijna ontvoerd

Het gerecht is op zoek naar twee mannen die gisterennamiddag geprobeerd hebben een jongen van elf te ontvoeren in het Limburgse Bilzen. De jongen kon ontsnappen door zijn ontvoerders te schoppen en te bijten. Hij vluchtte weg met zijn fiets en klampte een agent aan.

De feiten speelden zich gisterennamiddag om iets na 14 uur af aan de ingang van het recreatiedomein De Kimpel. De jongen werd er aangesproken door een man van rond de dertig jaar. Die was net uit een zwarte bestelwagen gestapt, vermoedelijk van Mercedes. Aan het stuur zat nog een tweede man.

De man die was uitgestapt probeerde de jongen te dwingen in de bestelwagen te stappen. Toen die dat weigerde, tilde hij hem op en probeerde hem zo in de bestelwagen te sleuren. De jongen wist zich te verweren en begon zijn ontvoerder te slaan, te schoppen en te bijten. Hij nam zijn fiets en vluchtte weg. Op de Markt klampte hij een agent aan, die vervolgens alle diensten alarmeerde.

Er is meteen gezocht naar de twee ontvoerders, maar voorlopig ontbreekt elk spoor. Het parket van Tongeren heeft gisteravond nog een opsporingsbericht verspreid. Er wordt gezocht naar twee dertigers die zich in een donkere bestelwagen met Franse nummerplaat verplaatsen.