Faroek over postfraude

In de aflevering van 'Faroek' vanavond wordt de kijker gewaarschuwd voor de recente plaag van postfraude. Momenteel zijn er verschillende oplichters actief die brieven met facturen stelen uit postbussen, de rekeningnummers vervalsen en de brief opnieuw opsturen naar de oorspronkelijke geadresseerde. Zodra die het bedrag overschrijft op het vervalste rekeningnummer, is het geld weg. Het is een relatief eenvoudige manier van oplichting die echt iedereen kan treffen. Maar criminelen hebben het opvallend vaak gemunt op facturen van bedrijven die werkzaam zijn in de bouwsector.  

In de reportage legt Faroek uit hoe de oplichting precies werkt en waar de kijker op kan en moet letten. Er worden ook beelden getoond van een overval op een postbeambte in Boom. De overvallers hebben het specifiek gemunt op zijn sleutelbos, waarmee verschillende rode postbussen in de regio kunnen worden geopend. 

Daarnaast is er in de reportage ook aandacht voor de bizarre dood van Steven Mboyo Bombolé. Zijn lichaam werd op 12 maart in een havendok in Antwerpen teruggevonden. Faroek toont ook bewakingsbeelden van een computerdiefstal en van een inbrekersbende.

'Faroek’ is er vanavond om 22.10 uur bij VTM.