Weyts jent CD&V met interne partijmail

Ben Weyts heeft op Twitter een interne mail van de CD&V gelekt. In de mail roept de regionale CD&V van Vlaams Brabant zijn leden op om in een poll van Gazet van Antwerpen op Kris Peeters te stemmen.

De poll peilde naar de beste minitser-president van Vlaanderen, Kris Peeters of Liesbeth Homans. Voor Weyts het signaal om het vertrouwen dat Peeters geniet binnen CD&V in vraag te stellen. “Vertrouwen van CD&V in Kris Peeters wankelt”, schrijft Weyts.

"Als grapje bedoeld"

“Het was meer als grapje bedoeld”, zegt Weyts in een reactie aan VTM NIEUWS. “De minister-president zelf probeert net als zijn partij het grote vertrouwen in de persoon van Kris Peeters naar de buitenwereld uit te stralen. Dan is het toch frappant dat zo’n interne mobilisatie nodig is voor een poll.”

Of zo’n oproep niet in elke partij zou gebeuren? “Ik hou me daar zelf niet mee bezig en ga er ook geen grote heisa rond maken. Ik vond het gewoon frappant, zeker omdat het op een sluikse manier is gebeurd. Als het open en bloot was gebeurd, geen probleem.”

CD&V zelf reageerde op Twitter. "Loyauteit die zich vertaalt in oproep om boegbeeld te steunen interpreteer jij zo?", stelt de partij Weyts een vraag. "Jullie roepen ook op (en terecht), et alors?"