Papa vermoorde Esteban doet oproep

“Hallo, wij zijn de familie van de kleine Esteban en we schrijven deze woorden in de hoop dat de verantwoordelijke persoon of personen van deze laffe en barbaarse daad, waarbij onze zoon Esteban, zijn meter Carol en haar man Benoît het leven lieten, zich herkent of herkennen.” Zo begint de vader van de negenjarige Esteban op Facebook zijn wanhopige oproep aan de moordenaar van zijn zoon, zijn meter en haar man. Het trio werd vrijdagavond laat doodgeschoten in het Waalse Wezet. Vermoed wordt dat de moorden een afrekening zijn.

“Als deze mensen (de dader of daders, nvdr) in hun leven een beetje waardigheid en berouw hebben, dan staan ze op en gaan ze naar het dichtstbijzijnde politiebureau en dragen ze de gevolgen van hun daden, zelfs al zijn ze onvergefelijk, want we krijgen onze geliefde zoon Esteban nooit terug.”

Verder in het Facebookbericht schrijft de vader dat hij verscheurd is van verdriet en woedend is, maar geen wraak wil. “Maar ongeacht de moeilijkheden die een gezin of individu die in ontbering leeft moet overwinnen, NIEMAND mag het recht in eigen hand nemen en al zeker niet om zo’n laffe manier als deze.”

Op het einde van het bericht vertelt hij nog hoe het hele gezin verscheurd is van verdriet door de dood van hun zoon en broer die nog een heel leven voor zich had.