Vrouw, man en kind doodgeschoten in Visé

In het Waalse Wezet (Visé), in de buurt van Luik, zijn gisterenavond twee mensen doodgeschoten. Een ander slachtoffer was een tijdlang kritiek en overleed in de loop van de voormiddag. Eén van de doden is een jongetje van rond de tien jaar. De schutter is voortvluchtig. Dat meldt de Franstalige nieuwszender RTL-TVI op haar website.

Vanuit wagen beschoten

De drie slachtoffers stonden op het punt om een huis in de Rue de Berneau binnen te gaan toen ze onder vuur genomen werden vanuit een wagen. De negenjarige Esteban C. overleed meteen, bankier Benoit Phillipens (37) bezweek iets later aan zijn verwondingen. Zijn partner Caroline Haid (37) was in kritieke toestand, maar stierf deze ochtend. Volgens burgemeester Marcel Neven was de man niet de vader van het kind. De vrouw zou de meter van de jongen zijn. 

Geen problemen

Er is nog niet veel bekend over de slachtoffers. De gedode man was actief in het sportleven in Wezet en was op het eerste zicht niet gekend bij het gerecht. "We weten natuurlijk niet alles van hun leven, maar ik heb geen weet van problemen", zegt Neven. Het parket is ter plaatse en onderzoekt de schietpartij.

 

foto: sportcentrum Visé (bron: Google Streetview)