Wesphael blijft in de cel

De Waalse politicus Bernard Wesphael blijft in de cel. Dat heeft de kamer van inbesschuldigingstelling in Gent vanavond beslist. Wesphael zit vast op verdenking van de moord op zijn vrouw.

Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Volgens het parket houdt die stelling geen steek.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden de aanhouding van Wesphael, maar de verdediging had beroep aangetekend tegen die beslissing. Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling hadden advocaten Tom Bauwens en Jean-Philippe Mayence anderhalf uur lang gepleit voor de voorlopige vrijlating met een enkelband. De verdediging stelde tegenexperten aan die de versie van het Waals parlementslid bevestigen en maakte die rapporten via de media publiek. De KI besliste dinsdagavond dat de aanhouding van Wesphael noodzakelijk blijft voor het onderzoek.