Monsterfile na ongeval in Jette

Door een ongeval in Jette is er vanochtend grote verkeerschaos ontstaan op de Brusselse buitenring. Door het ongeval waren twee rijstroken een tijd versperd, de wachttijd liep rond 8u op tot twee uur. Toen het ongeval van de baan was zorgde een defecte vrachtwagen voor de nodige hinder.

"Rond 7u moest een defecte vrachtwagen halt houden en even later was er  een botsing tussen een motor en twee personenwagens", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Er vielen geen gewonden, maar er was wel blikschade. Bovendien moest de brandweer het wegdek reinigen." Kort voor 9 uur was de weg op die laatste plaats vrijgemaakt. "Maar vermoedelijk was er bij dat ongeval een tweede vrachtwagen betrokken. Ook die zou nu even verderop stilstaan."

Zolang de vrachtwagens niet getakeld kunnen worden, of op eigen kracht kunnen voortrijden, lijkt er geen beterschap in zicht. Naast de file op de buitenring, waardoor het vanaf Sterrebeek 2 uur wachten is, is er aansluitend file vanop de A12 en de E19. Voorts staat er een kijkfile op de binnenring en aansluitend een file op de E40 vanuit Aalst.