Man maakt gratis verkiezingsfilmpjes

Kristof Buntinx, een modeontwerper en reclamemaker, heeft uit eigen initiatief verkiezingsfilmpjes gemaakt voor enkele Vlaamse politici van verschillende partijen. Het is reclame die hij hen gratis aanbiedt als dank. Zeven jaar geleden kampte Buntinx met een depressie. De politici waar hij nu een reclamecampagne voor bedacht heeft, hebben hem in die periode erg gesteund. Dat ze voor verschillende partijen opkomen deert Buntinx niet. “Ik kijk over partijgrenzen heen en kies vooral voor de mensen achter een partij”, zegt hij.

“De meeste van ‘mijn’ politici leerde ik kennen toen ze nog in jongerenpartijen actief waren.” De uitzondering op die regel is Ann Brusseel. “Haar heb ik nooit persoonlijk ontmoet. Waarom ze toch in het rijtje thuishoort? Ik vind haar wel een fascinerende vrouw”, besluit Buntinx.

Bovenaan zie je het filmpje dat hij maakte voor Marilyn Neven (CD&V), tweede opvolger voor het Europees Parlement. Hieronder het filmpje voor Jo Fobelets (Groen). Hij staat op de zevende opvolgersplaats voor de Kamer.

Hieronder zijn filmpje voor Hannelore Goeman (SP.a). Zij staat op de tweede opvolgersplaats voor het Brussels parlement.

Buntinx heeft ook een campagnefilmpje voor een Open Vld-politica ontwikkeld. Ann Brusseel is lijsttrekker in Brussel voor het Vlaams parlement.

Voor Véronique Peters (CD&V) maakte Buntinx een animantiefilmpje. Peters is tweede opvolger op de lijst voor het Brussels parlement.

Dit retrofilmpje ontwikkelde Buntinx voor Sophie Brouhon (SP.a). Zij gaat voor een zetel in het Brussels parlement en staat vijfde op de lijst van haar partij.