Aanhouding Wesphael verlengd

De Waalse politicus Bernard Wesphael komt niet vrij. Zijn aanhouding is opnieuw verlengd met drie maanden. De advocaat van Wesphael tekent opnieuw beroep aan tegen de beslissing. Over vijftien dagen verschijnt de zaak voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent.

Het zag er even naar uit dat Wesphael vrij kon komen door een toxicologische tegenexpertise en een schrijffout in zijn dossier. Wesphael zit sinds november in de cel op verdenking van de moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton.  Zij werd dood teruggevonden in de badkamer van hun hotel in Oostende. Bloedonderzoek sprak de verklaring van Wesphael tegen. Hij zei dat het om zelfdoding ging, maar er waren te veel sporen van geweld.

 

In het bloed van Pirotton werden sporen van slaapmiddelen gevonden, maar die dosis was te laag om levensbedreigend te zijn. Het bloedonderzoek is nu herbekeken door een team van drie andere experts en die vonden een schrijffout. “Men heeft liter en milliliter met elkaar verward, alles moet dus met duizend vermenigvuldigd worden”, zei de advocaat.