Koning Filip kwaad na brief van Paola

Koning Filip is niet te spreken over de brief die zijn moeder Paola heeft geschreven over prins Laurent. De koning voelt zich geschoffeerd, omdat de brief een gebrek aan waardering voor Laurent suggereert. 

Koningin Paola verraste gisteren iedereen. Op eigen initiatief, en zonder koning Albert liet ze weten bezorgd te zijn over haar jongste zoon Laurent. “Van mijn kinderen is op dit moment Laurent de meest kwetsbare”, klonk het.

En net die zin zorgt nu voor de frustratie bij koning Filip. “Het suggereert een gebrek aan waardering voor Laurent, terwijl Filip hem net eerherstel wil geven”, vertelt een anonieme bron aan Het Nieuwsblad. “het is algemeen bekend dat Laurent onder koning Albert II persona non grata was geworden in Laken en zelfs het Paleis niet binnen mocht. Filip daarentegen wilde na zijn troonsbestijging alle leden van de koninklijke familie een plaats geven, ook Laurent.”

Bovendien had Paola Filip niet verwittigd dat ze de brief zou versturen. Het was Vincent Pardoen, een vertrouwensfiguur en goede vriend van Albert en Paola die hem rechtstreeks verstuurde naar de pers, zonder enige goedkeuring van het paleis.