Dossier Kasteelmoord

Parket wil assisen in zaak Kasteelmoord

In de zaak van de Kasteelmoord vraagt het Brugse parket dat André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry naar het hof van assisen verwezen worden. De mannen worden verdacht van de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Voor Johnny Vanlingen en Tinus van Wesenbeeck vordert het parket de buitenvervolgingstelling.

Het parket van Brugge maakte in december al bekend dat ze het dossier van de Kasteelmoord wil afsplitsen. Daardoor zou het onderzoek naar de uitvoerders van de moord kunnen voortgezet worden, en zouden de opdrachtgevers voor assisen kunnen komen. Voor het parket is het onderzoek naar vader en zoon Gyselbrecht en Pierre Serry afgerond.

Meer dan twee jaar na de moord is er nog geen duidelijkheid over wat er precies gebeurd is. André Gyselbrecht zou de opdrachtgever zijn voor de moord op zijn schoonzoon. Zelf beweert de dokter uit Ruiselede dat hij Saelens enkel "een lesje wilde leren".

Daarvoor schakelde hij zijn vriend Pierre Serry in. Als het dossier wordt afgesplitst, moeten Gyselbrecht en Serry zich binnen afzienbare tijd voor het hof van assisen verantwoorden.

Ondertussen spitst het onderzoek zich al anderhalf jaar toe op de zoektocht naar de uitvoerders. Eind januari werd in dat kader een intussen overleden man uit Eindhoven ontmaskerd. Het parket heeft DNA van een mogelijke tweede huurmoordenaar, maar die blijft voorlopig spoorloos. Dat onderzoek zou bij een afsplitsing gewoon kunnen verdergaan.

Het is de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent die moet beslissen of het onderzoek daadwerkelijk wordt afgesplitst.

Lees ook: 2 jaar Kasteelmoord in 5 sleutelmomenten