Crèche in Roeselare morgen weer open

Het kinderdagverblijf Baby Belle in Roeselare gaat morgen opnieuw open. Kind en Gezin laat weten dat de uitbaatster conform het nieuwe decreet een vergunning kan krijgen voor 88 plaatsen. De uitbaatster bevestigt het nieuws en zegt dat ze met de nieuwe vergunning opnieuw voldoende financiële ademruimte heeft. Ook burgemeester van Roeselare Luc Martens (CD& V) bevestigde de heropening van het kinderdagverblijf.

Aanvankelijk kreeg de Baby Belle-vestiging slechts een vergunning voor 64 plaatsen, terwijl de uitbaatster had gerekend op 128 plaatsen. Hierop besliste de vrouw om vandaag, de eerste dag van het nieuwe decreet kinderopvang, prompt al haar vestigingen te sluiten. Ongeveer 210 kinderen zaten zo plots zonder opvang.

Na een advies van de Zorginspectie heeft Kind en Gezin de uitbaatster van het kinderdagverblijf vanavond laten weten dat ze een vergunning kan krijgen voor 88 plaatsen. De vrouw kan zich daarin vinden en opent het kinderdagverblijf morgen al opnieuw. Ze laat weten dat het "nu terug financieel haalbaar is om verder te doen".

Kind en Gezin betreurt wel nog steeds de abrupte sluiting van de kinderopvang, die perfect vermeden had kunnen worden. "Een vergunning voor 88 plaatsen zou er ook via een normale aanvraagprocedure van de uitbaatster gekomen zijn".