Kamerlid noemt Di Rupo pedofiel

Tijdens het Kamerdebat vanmiddag heeft het Waalse parlementslid Laurent Louis voor heel wat opschudding gezorgd door premier Elio Di Rupo een pedofiel te noemen. Laurent Louis, die als onafhankelijke zetelt in de Kamer, stelde vanop het spreekgestoelte een vraag over de kostprijs van het bezoek van Obama aan de eerste minister. Na een hevige discussie met Di Rupo noemde Louis de eerste minister een pedofiel, waarop heel wat commotie ontstond in de Kamer.

"Bedankt, meneer de pedofiel"

"De miljoenen die het bezoek van Obama gekost heeft, had miljoenen koelkasten kunnen vullen," zei Louis. "We verlammen de hoofdstad, zonder respect te hebben voor de burgers." Na een hevige discussie over en weer, zei Di Rupo: "Hou op met uw circus. U stelt vragen, de regering geeft cijfers. Maar uw uitlatingen zijn onaanvaardbaar." Daarop antwoordde Louis: ‘Bedankt, meneer de pedofiel."

Alle Kamerleden stapten gezamenlijk op uit onvrede met de uitspraak van Laurent Louis en Kamervoorzitter André Flahaut schortte de zitting op. Zowat alle Kamerleden reageerden geschokt op de uitspraak van Louis. Meyrem Almaci vindt zelfs dat Louis geen plek meer heeft in het halfrond. Toen de zitting hervat werd bedankte Di Rupo de Kamer voor het signaal van steun door de Kamer te verlaten na de woorden van Louis.

Eerder zelfde soort uitlatingen

Het is niet de eerste keer dat Louis in opspraak komt. Twee jaar geleden verwees hij op wat volgens hem de internationale dag van de pedofilie was al naar Di Rupo. "Ze zitten op de belangrijkste functies in dit land. Denk maar aan de eerste minister, Elio Di Rupo", zei hij toen. En eerder deze maand moest hij nog voor de Brusselse correctionele rechtbank verschijnen op beschuldiging van heling, laster en eerroof en het bekendmaken van de identiteit van slachtoffers van seksueel misbruik.