Descheemaecker op Europese lijst N-VA

Voormalig NMBS-topman Marc Descheemaecker wordt woensdagavond aan het nationaal kiescollege van N-VA voorgedragen als kandidaat-lijstduwer voor de Europese lijst. Dat meldt De Morgen op zijn website en bevestigt de partij aan Belga.

Voor de beslissing van het kiescollege wil de partij geen verdere verklaringen afleggen, behalve dat N-VA effectief aan Descheemaecker heeft gevraagd te kandideren en dat de gewezen NMBS-topman alvast heeft toegezegd de partij te willen steunen.

Vorige week verscheen het boek "Dwarsligger" waarin Descheemaecker stevig uithaalde naar sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte. Naar aanleiding van de publicatie van zijn boek, heeft partijvoorzitter Bart De Wever Descheemaecker gevraagd "mee aan de kar van verandering te trekken. Want net als de N-VA heeft Descheemaeker meermaals gestreden tegen en gebotst met het PS-model", luidt het.

Eerder raakte bekend dat de partij gepolst had naar de interesse van Descheemaecker, die momenteel voorzitter is van de raad van bestuur van Brussels Airport. Ook Unizo-topman Karel Van Eetvelt en de voormalige ceo van bpost Johnny Thijs zouden zijn gecontacteerd.