Comapatiënt zwaar mishandeld

Een man uit Vrasene die al 18 jaar in een coma ligt, is vorige week vrijdag opgenomen in het ziekenhuis met verschillende breuken in het aangezicht. Een spoedarts stelde vast dat het om opzettelijke slagen ging. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

In coma na busongeval

De 52-jarige man werd achttien jaar geleden in Vrasene omvergereden door een bus. Hij kwam met zijn hoofd op de kasseien terecht. De man kreeg twee hersenbloedingen en zonk weg in een diepe coma. Hij kan sindsdien niet meer bewegen of praten en ziet volgens zijn familie alleen nog maar vage schimmen. Hij kreeg een bed in het rust- en verzorgingstehuis Ter Wilgen in Sint-Niklaas.

Afgelopen vrijdag kreeg zijn zus een telefoontje van het rusthuispersoneel. "Mijn broer was opgenomen in de spoedafdeling met een kaakontsteking", zegt zijn zus. "zijn linkerkaak en -oog waren volledig gezwollen, er waren sporen van inwendige bloedingen en zijn gezicht vertoonde alle kleuren van de regenboog. Ons vermoeden werd bevestigd door de spoedarts. Die zei dat de verwondingen het gevolg waren van geweld. Er werden vijf breuken in het gezicht vastgesteld. Twee van die breuken waren al enkele weken oud. De mishandeling moet dus al een paar weken bezig zijn.”

Rusthuis zit verveeld met zaak

De familie diende een klacht in bij de politie en er werd een wetsdokter aangesteld. Het gerechtelijk onderzoek is nog volop aan de gang. Het OCMW-rusthuis Ter Wilgen zit ­verveeld met de zaak. "Het gaat om ernstige feiten, waarvan we de oorzaak tot nu toe nog steeds niet kennen", zegt OCMW-voorzitter Mike Nachtegael. "Als blijkt dat iemand uit ons rusthuis hier voor ­verantwoordelijk is, zullen we uiteraard de nodige maat­regelen nemen."