Antwerpen: Minder weekendongevallen

Vorig jaar zijn in de provincie Antwerpen 18% minder nachtelijke weekendongevallen gebeurd dan in 2012. Concreet waren er 476 ongevallen in 2013, tegenover 579 in 2012. Die jaarcijfers werden gisteravond bekend gemaakt, naar aanleiding van een grootschalige actie. Het aantal zwaargewonden nam wel toe, net als het aantal dodelijke slachtoffers, maar daar speelt de zware busramp in Ranst mee. Bij het ongeval met de Poolse bus kwamen vijf mensen om het leven. Zonder dat tragische ongeval zou het aantal personen dat het leven liet in een nachtelijk weekendongeval licht gedaald zijn.

Het arrondissement Turnhout kan de beste cijfers voorleggen. Mechelen bleef nagenoeg stabiel en Antwerpen kende zelfs een terugval van 14%. Er werden ook minder mensen betrapt op te snel rijden en op rijden onder invloed. 

Resultaten

De politie controleerde afgelopen nacht 5927 bestuurders op snelheid, 9217 voertuigen werden staande gehouden voor een alcoholcontrole. 9,9% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Bijna 4% blies positief bij de ademtest en dertien chauffeurs legden een positieve drugstest af. In totaal werden 62 rijbewijzen ingetrokken.