Ikea roept bedhemels voor kinderen terug

Ikea roept enkele bedhemels voor kinderbedden terug omdat er gevaar is voor verstrengeling. Het Zweedse woonwarenhuis vraagt de klanten om het artikel niet meer te gebruiken en het terug naar de winkel te brengen. Daar zal het worden terugbetaald.

Het gaat om bedhemels die rond baby- en kinderbedden worden gedrapeerd. Concreet gaat het om de artikels Legendarisk, Minnen bedhemelset, Barnslig Boll, Minnen Brodyr Himmel, Fabler en Tissla. Die producten worden sinds 2002 verkocht in alle IKEA markten. "Ikea heeft bij deze producten een mogelijk verstikkingsgevaar geïdentificeerd", klink het in een persbericht. Het bedrijf ontving meldingen over verstrengeling. "Hierbij werd de bedhemel in het bedje getrokken en raakte het rond de nek van het kind verstrikt. Er werden geen blijvende letsels gemeld maar Ikea neemt het product uit voorzorg terug."

Het bedrijf verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak. Wie meer informatie wil, kan terecht op www.ikea.be of kan bellen naar het nummer 0800/15.003.