Is koning Filip Franse wegpiraat?

Koning Filip is de voorbije maanden tientallen keren geflitst in Frankrijk. Of zo lijkt het toch, want door een computerfout kreeg hij verschillende boetes in de bus, waar hij eigenlijk niets mee te maken heeft. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Onze vorst zou met zijn dienstwagen, met nummerplaat ‘1’, tientallen keren tegen de lamp zijn gelopen. Opvallend, aangezien hij sinds de troonwissel in juli nog maar één keer met die dienstwagen in Frankrijk is geweest.

In Laken wisten ze dan ook niet wat hen overkwam, toen plots het ene proces-verbaal na het andere in de bus viel. En die boetes waren duidelijk: als de koning niet snel zou betalen, dreigde zijn wagen in beslag te worden genomen.

Een simpele computerfout blijkt nu de oorzaak van alles te zijn. Sinds 2010 zijn er nieuwe Belgische nummerplaten, die allemaal beginnen met het cijfer ‘1’. Maar nog niet alle Franse registratietoestellen zijn aangepast, waardoor bij de minste hapering de computer enkel de ‘1’ onthoudt en de boete bijgevolg naar Koning Filip stuurt.

Hoeveel overtredingen Filip nu precies heeft gehad en of er ooit deurwaarders op hem zijn afgestuurd, niemand die het wil bevestigen. Wel zeker is dat de boetes intussen allemaal kwijtgescholden zijn, waardoor ook de echte wegpiraten geen boete meer moeten verwachten.