Agenten in cel na vernedering dakloze

Twee agenten van de Brusselse spoorwegpolitie zitten sinds vrijdagnamiddag in de cel omdat ze een dakloze man hebben vernederd en bestolen. Dat meldt het Nieuwsblad op Zondag. Daarmee komt de brigade opnieuw in opspraak, want eind februari werden al agenten van de spoorwegpolitie veroordeeld voor het mishandelen van daklozen.

De twee gearresteerde agenten hebben hun hoofdkwartier in het Zuidstation. Eind februari zouden ze over de schreef zijn gegaan toen ze een dakloze man fouilleerden. Volgens Het Nieuwsblad namen ze de man mee naar een afgelegen plaats, waar hij zich helemaal moest uitkleden en zijn gsm moest afgeven. De agenten weigerden nadien de telefoon terug te geven en ze lieten de man achter.

Hoe de vernedering en de diefstal nadien aan het licht kwamen, is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat de Brusselse onderzoeksrechter Isabelle Panou lucht kreeg van het incident. Ze liet de twee agenten vrijdagnamiddag geboeid naar haar bureau komen en na verhoor besloot de onderzoeksrechter om hen aan te houden. De twee werden opgesloten in de gevangenis van Vorst.

Dinsdag moeten de agenten zich verantwoorden voor de raadkamer, waar beslist zal worden over een verdere aanhouding.