Brand in Antwerps flatgebouw: 1 dode

Bij een brand in een appartementsgebouw aan de Bredabaan in Merksem zijn één dode en vier gewonden gevallen, van wie er één persoon in kritieke toestand verkeert. 

Het vuur brak uit in een appartement op de vijfde en bovenste verdieping van het gebouw. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al naar buiten. De brandweerlui konden de brand beperkt houden tot het bewuste appartement, dat wel volledig uitbrandde. 

"De bewoner overleefde de brand niet. Vier anderen raakten gewond. Eén van hen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, de drie anderen, waaronder een moeder en een kind, raakten lichtgewond. Ik kan nog niet zeggen in welke appartementen zij wonen", zegt Bart Bruelemans, de rampencoördinator van de stad Antwerpen.

De brandweer voert momenteel metingen uit in de andere appartementen. "Die zullen bepalen of de bewoners al dan niet kunnen terugkeren, maar voor de lagere verdiepingen lijken die metingen alvast goed uit te draaien." Wat de brand veroorzaakt heeft, staat nog niet vast.