Man krijgt boete van 17 miljoen euro

Een man uit het Oost-Vlaamse Oudenaarde is door de politierechter in Leuven veroordeeld wegens overdreven snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs en smaad aan de politie. Niet vreemds aan, maar zijn verbazing was toch groot toen hij gisteren de boete in zijn brievenbus vond: maar liefst een dikke 17 miljoen euro. Binnen de vijftien dagen te betalen, staat er fijntjes bij.

De man werd in 2011 door de politie van Leuven aan de kant gezet omdat hij te hard reed. Bij de controle bleek dat hij geen geldig rijbewijs had en dus ook niet verzekerd was. De man werd meegenomen naar het politiekantoor en weigerde daar om door een agent van allochtone afkomst te worden meegenomen. Uiteindelijk mocht de man later die dag het politiekantoor verlaten. Begin dit jaar veroordeelde de politierechter hem. Vorige week kreeg hij al een boete van een dikke zesduizend euro, hij was dan ook verbaasd dat er gisteren opnieuw een boete in zijn brievenbus zat. Met 17.043.493,27 euro aan gerechtskosten.

Vergissing

Bij de FOD Financiën geven ze toe dat het om een vergissing gaat. "Er werd 17.042.000 euro te veel gerechtskosten aangerekend. Dat komt doordat er een fout stond op het vonnisuittreksel van de politierechtbank van Leuven." De FOD Financiën zegt dat de vergissing intussen is rechtgezet en dat de man een nieuwe factuur zal krijgen, met het juiste bedrag: een kleine 1.500 euro.