Vrouwen expert in 5 soorten misdaad

Volgens een studie van de top van de federale gerechtelijke politie zijn vrouwen "gespecialiseerd in vijf categorieën" van criminele feiten. Dat schrijven de Sudpresse-kranten maandag.

Folteren en vergiftigen

De bevinding komt uit het rapport "Gender mainstreaming" dat de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd had. In vijf categorieën van feiten zijn vrouwelijke daders meer vertegenwoordigd dan hun mannelijke evenknieën. Het gaat om "verwaarlozing en schuldig verzuim", "ontzegging van zorgen", "toediening van schadelijke stoffen aan derden" ( Zoals bijvoorbeeld vergif en drugs), "foltering en mishandeling' en "agressie" (geweld of bedreigen).

Volgens het rapport gaat het om feiten waarvoor minder fysieke kracht nodig is dan bij slagen en verwondingen of moord. Al wil dat volgens de onderzoekers niet zeggen dat dit een bepalende factor is.

Familie

Andere vaststelling: wanneer een vrouw feiten van poging tot doodslag pleegt, speelt dit in 46 procent van de gevallen zich af in de familiale sfeer. Bij de mannen is dit 16 procent. Ook bij moord speelt dit zich in het geval van een vrouwelijke dader vaker af binnen de familie.